Southland Sensing past in veel van hun systemen een in eigen beheer ontwikkelde sensor toe. De sensor werd in eerste instantie ontwikkeld om als alternatief te dienen voor verschillende zuurstofsensoren welke werden toegepast in zuurstof analysers, o2 meters en andere zuurstof gehalte meters.

Het uiteindelijke ontwerp van de zuurstof sensor zorgt ervoor dat er een lange levensduur ontstaat met een goede stabiliteit en een grote nauwkeurigheid.

Werking oxygen sensor

Het sample uit het gas stroomt door een teflon membraan heen en diffundeert in het sensor element waar het tegelijkertijd reageert met de Anode en Cathode van de zuurstof sensor.

Door de reactie in in de sensor ontstaat er een stroom aan elektronen van de Anode naar de Cathode en vormt een elektrisch uA signaal, het signaal is direct proportioneel aan de dampspanning van zuurstof in het gas. Het signaal is lineair waardoor calibratie op een enkel punt mogelijk is.

De elektronica in de analyser versterkt, filtert en converteert het signaal van de zuurstofsensor naar een meetsignaal in % zuurstof, ppb of ppm zuurstof.

De ontwikkelde sensoren worden toegepast in de zuurstof transmitters, en zuurstof analysers van Advanced Instruments Inc, maar kunnen ook worden toegepast als alternatief voor bestaande sensoren in zuurstof analysers van verschillende fabrikaten.

Voor verschillende bereiken zijn 5 specifieke sensoren ontwikkeld welke in totaal in 180 verschijningsvormen te verkrijgen zijn.

Gerelateerde berichten