Bij de opbouw van een vergister voor Ecoson te Son werd er meteen nagedacht wat er mogelijk was met het geproduceerde biogas. Al snel werd de keuze gemaakt om een deel van het gas op te werken en daarna te gaan leveren aan het aardgas net in de buurt. Omdat biogas uit zich zelf geen geur heeft en om aan alle veiligheids eisen te voldoen werd gekozen voor het Adsensys biogas odorisatie systeem
Adsensys heeft speciaal voor kleine hoeveelheden biogas en of aardgas een THT biogas odorisatie system in samenwerking met DNV GL ontwikkeld Dit systeem is naar tevredenheid geleverd aan Ecoson. Het biogas odorisatie system is in dit geval uitgelegd om een gas stroom met een maximum van 1500Nm3 biogas per uur te voorzien van THT odorant met een zeer hoge nauwkeurigheid, hierdoor wordt er geen overbodig THT verspild en is er een continue toestroom van odorant in het gas wat een beter oplossing garandeert in het biogas van de odorant.

Odorisatie van bijvoorbeeld aardgas, biogas of waterstof

Omdat conventionele biogas odorisatie systemen vaak werken met enkel een pomp wordt de THT toegediend volgens de pulserende werking van de toegepaste pomp, het interne volume van de pomp bepaalt in dat geval de hoeveelheid odorant die minimaal dient te worden geïnjecteerd. Het biogas odorisatie van Adsensys werkt door middel van een mass flow controller die er voor zorgt dat er indien er een gasstroom is het odorant met de juiste hoeveelheid wordt toegediend. Deze methode zorgt ervoor dat het odorant beter wordt opgenomen door het aardgas of biogas waardoor de deurzekerheid kan worden gewaarborgd.

Het Odorisatie systeem is modulair opgebouwd en is te gebruiken voor zowel kleine als grote gasstromen zoals waterstof, biogas of aardgas, verschillende soorten odorant en verschillende drukken. Indien er gebruik wordt gemaakt van gevulde odorant cilinders zorgt de speciaal ontwikkelde kast ervoor dat er voldoende luchtstroom is in de kast om gevaarlijke situaties tegen te gaan.

Gerelateerde berichten