Voor welke toepassingen is waterstof geschikt?

Waterstof als energiedrager of energieopslag lijkt de "missing link" in energiemanagement en de energietransitie.

Het produceren, opslaan en hergebruiken van waterstof is dan ook toepasbaar in verschillende applicaties in de industrie, in stedelijk gebruik, als brandstof om bijvoorbeeld te tanken of in de agrarische sector.

Adsensys biedt verschillende mogelijkheden in toepassingen en in verschillende sectoren. Adsensys heeft inmiddels ervaring met het opslaan van de geproduceerde waterstof en het wederom gebruiken van de geproduceerde waterstof. Iedere situatie is uniek! We komen daarom graag persoonlijk met u in contact om uw vragen en wensen te bespreken. Door de modulaire bouw van onze systemen hebben we nagenoeg altijd een passende oplossing.

waterstof-oplossing

Waterstof genereren

Waterstof is dé missende link in de energietransitie. Het opwekken van waterstof is voor het grote publiek nog erg onduidelijk en ingewikkeld.

Waterstof genereren

Waterstof tankstations

Het gebruik van waterstof in de vervoerssector lijkt een logische stap. Tanken gaat weer in een oogwenk en de actieradius van het voertuig komt weer rond de 500 tot 600 km te liggen. Het aantal te leveren auto’s op waterstof zal de komende jaren groeien, en aan de infrastructuur voor het tanken wordt hard gewerkt

Waterstof tankstations

Ammoniak uit waterstof

Gebruik makend van het Haber Bosch proces wordt er al sinds 1910 ammoniak geproduceerd uit waterstof en stikstof uit de lucht om ons heen. Deze vorm van het produceren van waterstof is door het gebruik van aardgas als basis en het opwekken van stoom een grootverbruiker van energie.

Amoniak uit waterstof

Zonne-energie

Het opslaan van energie in batterijen is mogelijk, alleen verliezen batterijen over tijd hun capaciteit tijdens het laden en ontladen van de batterij. Daarnaast worden in veel batterijen zeldzame metalen gebruikt die moeten worden gedelfd met een flinke impact op onze natuur. Het omzetten van zonne-energie in waterstof als batterij is een duurzamere oplossing!

Zonne-energie

Windmolens

Door een waterstof productie faciliteit te plaatsen op windmolenparken kan de energie die niet kan worden afgenomen als windenergie worden gebruikt om waterstof te produceren. De geproduceerde waterstof kan vervolgens worden opgeslagen en gebruikt voor diverse toepassingen!

Windmolens

Waterstofgebruik in de agrarische sector

De Nederlandse ambitie is om in 2050 volledig te zijn overgestapt naar het gebruik van hernieuwbare energie. De agrarische sector is hierin een belangrijke pilaar. Als het gaat om het opwekken van groene energie hebben veel agrarische bedrijven al een grote voorsprong op de rest van de bedrijfssector in Nederland.

Waterstofgebruik in de agrarische sector

Vragen over waterstof oplossingen?

Ons team staat klaar om al uw vragen te beantwoorden.