Waterstof Tankstations

Toen we een paar jaar geleden aan een elektrische auto dachten, waren vooral het bereik van de auto en de mogelijkheden tot opladen belangrijke struikelblokken om wel of niet voor deze auto te kiezen. Inmiddels is dit veranderd en zijn de te rijden afstanden van de meeste EV’s voldoende om een gehele dag door te komen en is nagenoeg in elke woonwijk wel een laadpaal te vinden om uw EV aan op te laden. Ideaal is het natuurlijk nog niet, want de snelheden waarmee de batterijen worden opgeladen verschillen per voertuig en laadpunt en er is nog steeds vrij veel tijd nodig om onderweg te laden.

Het gebruik van waterstof in de vervoerssector lijkt daarom een logische stap. Tanken gaat weer in een oogwenk en de actieradius van het voertuig komt weer rond de 500 tot 600 km te liggen, wat ervoor zorgt dat u niet meer met uw buurman hoeft te overleggen wie er wanneer aan de laadpaal mag staan. Het aantal te leveren auto’s op waterstof zal de komende jaren groeien, en aan de infrastructuur voor het tanken wordt hard gewerkt. Net als bij laadpalen zal er binnen een aantal jaren niks meer in de weg staan om door middel van deze duurzame manier van transport onderweg te zijn.

Duurzaam waterstof tanken

Met de groei van de infrastructuur komen ook flink wat uitdagingen voorbij, zoals de vraag: hoe krijgen we de waterstof bij het tankstation? Niet op elke plaats is het mogelijk om waterstof op te wekken omdat de huidige installaties relatief groot zijn voor de afname en de hoeveelheid waterstof op dit moment klein. En als dit wel het geval is komt natuurlijk de vraag waar de energie vandaan moet komen om dit op een duurzame manier te genereren.

electrolyser-waterstof

Onze oplossing voor waterstof tankstations

Door het toepassen van modulaire techniek voor het opwekken van waterstof en het gebruik van AEM technologie voor het elektrolyse waterstof proces biedt Adsensys een eenvoudige maar doeltreffende en duurzame methode voor waterstof tankstations. Adsensys is in staat om systemen te leveren die met de vraag van het te leveren waterstof kunnen meegroeien. Door simpelweg het systeem voor te bereiden op uitbreiding kan er worden gestart met lokale productie voor een fractie van de prijs. Daarnaast kan eenvoudiger gebruik worden gemaakt van groene energie omdat het mogelijk is om bij minimaal aanwezige energievoorraad uit bijvoorbeeld wind of zon al waterstof te produceren. De aangeleverde groene energie kan zo maximaal worden gebruikt voor de productie van waterstof voor het tankstation. Groeit de afname van waterstof via het waterstoftankstation? Dan kan eenvoudig het systeem worden uitgebreid met extra waterstof productie capaciteit.

Over Adsensys

Adsensys Levert verschillende innovatieve systemen voor het opwekken van energie met behulp van waterstof uit groene energiebronnen. Daarin zijn wij vakkundig, allround, vooruitstrevend, en werken wij effectief. We leveren complete systemen en losse componenten afhankelijk van uw wens en situatie: van benodigde electrolysers tot en met droging en opslag en teruglevering. Of het nu om een klein systeem gaat of een 1MW installatie alles wordt modulair benaderd hierdoor is Snelheid, duidelijkheid en transparantie tijdens een samenwerking bij ons vanzelfsprekend.

Vragen over waterstof oplossingen?

Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden.