Zonne-energie

Je kan haast geen industrieterrein of woonwijk meer inrijden zonder een dak of grasveld te zien met zonnepanelen. Steeds meer mensen en bedrijven kiezen ervoor om zonnepanelen te plaatsen om zo te voorzien in hun eigen energiebehoefte. De uitdaging hierin wordt alleen steeds duidelijker: ons elektriciteitsnet is niet in staat de grote hoeveelheid energie die lokaal wordt opgewekt te verwerken. We zijn bijna gewend om onze elektrische netaansluiting te gebruiken als batterij. We produceren een overmaat aan energie tijdens de dag en in de nacht gebruiken we wat we over hadden en terug hebben geleverd aan het net. In sommige gevallen gebeurt het al dat er een maximum wordt ingesteld voor het terug te leveren energie aan het net, waardoor er kostbare energie verloren gaat omdat deze niet gebruikt kan worden. En wat doe je met de ruimte die je over hebt voor zonnepanelen, als je zelf geen gebruik kan maken van de energie of deze kan opslaan?

Waarom zonne-energie omzetten in waterstof?

Het opslaan van energie in batterijen is mogelijk, alleen verliezen batterijen over tijd hun capaciteit tijdens het laden en ontladen van de batterij. Daarnaast worden in veel batterijen zeldzame metalen gebruikt die moeten worden gedelfd met een flinke impact op onze natuur. Het omzetten van zonne-energie in waterstof als batterij is een duurzamere oplossing, tot voor kort leek dit echter nog erg ingewikkeld. De opgewekte energie wordt door middel van een waterstof electrolyser van water omgezet in waterstof en zuurstof. De opgewekte waterstof wordt daarna opgeslagen, en op een later moment kan deze opnieuw worden gebruikt om van waterstof weer energie te maken door het elektrolyse proces om te draaien.

electrolyser-waterstof

Onze oplossing voor het gebruiken van zonnepanelen

Adsensys past AEM techniek toe om energie door middel van elektrolyse om te zetten naar waterstof. Deze technologie maakt geen gebruik van zeldzame materialen. hierdoor is de door ons toegepaste waterstof electrolyser 100% recyclebaar. Daarnaast is de kern van de elektrolyser ontwikkeld voor serieproductie wat de kosten laag houdt. Omdat we gebruik maken van deze in serie geproduceerde kern kunnen we reeds een waterstof opwekkingssysteem leveren met een minimale energiebehoefte van 2,4kW (6 stuks 400 Watt Piek zonnepanelen). Door het modulaire systeem kunnen we deze kernen aan elkaar koppelen waardoor ook grotere systemen tot bijvoorbeeld 1MW geen probleem zijn.

De door de AEM elektrolyser geproduceerde waterstof kan na productie worden opgeslagen en op een later tijdstip worden gebruikt om weer energie te leveren door middel van een brandstofcel. Het grote voordeel van deze manier van energieopslag is dat deze altijd hetzelfde zal blijven onafhankelijk van veroudering of de laad en ontlaad cycli.

Over Adsensys

Adsensys levert verschillende innovatieve systemen voor het opwekken van energie met behulp van waterstof uit groene energiebronnen. Daarin zijn wij vakkundig, allround, vooruitstrevend, en werken wij effectief. We leveren complete systemen en losse componenten afhankelijk van uw wens en situatie: van benodigde electrolysers tot en met droging en opslag en teruglevering. Of het nu om een klein systeem gaat of een 1MW installatie: alles wordt modulair benaderd. Hierdoor zijn snelheid, duidelijkheid en transparantie tijdens een samenwerking bij ons vanzelfsprekend.

Vragen over waterstof oplossingen?

Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden.