Industrie en productie

Groene waterstof in industrie en productie

Bij Adsensys maken we groene waterstof toegankelijk voor iedereen. En dus ook voor bedrijven in de industrie en de productiebranche. Vrijwel alle toepassingen zijn mogelijk. Zo kan waterstof de rol van aardgas overnemen. Met als groot voordeel dat waterstof een schone brandstof is. Bij verbranding komt alleen water(damp) vrij. Voor het maken van waterstof heb je alleen maar water en elektriciteit nodig. Wanneer je waterstof verbrandt, krijg je weer water terug. Je stoot dus geen afvalstoffen uit. Op deze manier werken we bijvoorbeeld samen met Roto-Art, een rotatiegieterij die kunststofproducten maakt. Lees hieronder meer over deze samenwerking.

Alle seinen op groen

Bij Roto-Art staan alle seinen op groen. Het bedrijf uit Tilburg doet er alles aan om te verduurzamen. De ambitie is om zo snel mogelijk – ver vóór 2050 – Paris Proof te zijn. Roto-Art heeft daarom medio 2022 besloten om via een pilot onderzoek te doen naar de mogelijkheden om te vergroenen met behulp van waterstof. Deze pilot gaat om het bijmengen van waterstof in het aardgas dat wordt gebruikt in hun rotatiegietmachines. Het uiteindelijke doel van Roto-Art is om het gebruik van aardgas én de CO2-uitstoot van de productie significant te verlagen. Op deze manier worden de geproduceerde producten nóg duurzamer.

Experimenteren met waterstof

De door Adsensys aangeboden waterstofinstallatie is gemaakt om één rotatiegietmachine te voorzien van diverse hoeveelheden waterstof. Op deze manier wordt onderzocht hoe de brander in de oven reageert op de verschillende percentages waterstof in het aardgas. Uiteraard worden de proceseigenschappen hierbij gemonitord, zodat de hoge kwaliteit van de eindproducten gewaarborgd blijft. De energie die nodig is om de waterstof te produceren, wordt gehaald uit de 1.600 zonnepanelen die op het dak liggen bij Roto-Art. Uit eerste berekeningen blijkt dat de aanwezige groene stroom zelfs voldoende is om uiteindelijk álle machines uit te rusten met de gekoppelde waterstofinstallatie.

Voorlopers

De onwijs sterke drive van Roto-Art om te vergoenen in combinatie met de expertise van Adsensys zorgt er voor dat Roto-Art straks de eerste binnen deze industrie is die gebruik maakt van groene waterstof om hun duurzame productie doelen te bereiken.

Bekijk project

Vragen over Waterstof oplossingen?

Ons team staat klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Groene waterstof toegankelijk maken voor iedereen. Dat is onze missie door klein te beginnen en zo samen een enorme impact te maken en de energietransitie te versnellen. Wij bewijzen dat het kan voor alle branches en sectoren. Samen de wereld een beetje groener maken? Are you ready?

Adsensys

Korhoenweg 19
4791 RM Klundert
Nederland

T: 0168 382700
E: info@adsensys.nl