Waterstof en elektrolyse

Waterstof (H2) is een brandbaar gas. Het is het meest voorkomende element in het universum. Waterstof is een erg licht gas, maar onder hoge druk heeft het een erg hoge energiedichtheid. Om waterstof te kunnen gebruiken, moet water gesplitst worden in zuurstof en waterstof. Voor dit proces wordt stroom gebruikt. Het scheiden van de verschillende stoffen door middel van stroom wordt ook wel elektrolyse genoemd.

Voor het produceren van waterstof is een waterstof elektrolyser nodig. Na de productie van de waterstof kan de waterstof opgeslagen worden en op een later moment ingezet worden voor diverse toepassingen.

Een waterstof elektrolyser is bij Adsensys dan ook altijd de basis van een waterstof productiesysteem. Adsensys werkt met de elektrolysers op basis van AEM technologie van Enapter.

electrolyser-waterstof

Waterstof producten bieden oplossing

Waterstof genereren met de schaalbare oplossingen van Adsensys zorgt ervoor dat u de volgende stap kunt zetten in de energietransitie. Onze waterstof producten bestaan uit een kern, die vervolgens in serie wordt geproduceerd. Resultaat? Een schaalbare en flexibele oplossing. Door de schaalbaarheid zijn de toepassingen bijna eindeloos en denken en kijken we graag met u mee naar een oplossing die naadloos aansluit bij uw wensen.

Waterstof als fundament van een duurzame bedrijfsvoering

De waterstof generatoren zijn opgebouwd in modules, waardoor we de productie van waterstof volledig op maat kunnen afstemmen. De oplevering van uw waterstof systeem is kant-en-klaar, dat betekent dat u alleen nog de elektriciteit, water en gaslevering hoeft aan te sluiten. Bekijk onze verschillende producten en neem gerust contact op voor een implementatie op maat.

Neem contact op

Enapter EL 2.1

De EL 2.1 is de laatste ontwikkeling op het gebied van standaardisatie. Het kleine design en eenvoudige integratie mogelijkheden maken dit systeem buitengewoon geschikt voor kleinschalige productie van waterstof, maar ook voor grootschalige productie is deze oplossing zeker geschikt. Daarnaast is het systeem geschikt voor on-site productie van waterstof voor eigen gebruik en energie opslag.

Enapter EL 2.1

Enapter DRY 2.1

De ENAPTER DRY 2.1 maakt het mogelijk 1 of meerdere waterstof elektrolysers te koppelen aan een droger. Hierdoor wordt het mogelijk water, wat ontstaat tijdens de productie van waterstof uit energie en water, te verwijderen zodat een uiterst zuivere vorm van waterstof ontstaat. De maximale capaciteit van de droger is vijf elektrolysers.

Enapter DRY 2.1
AEM Multicore

AEM Multicore

De kant-en-klare AEM Multicore van Enapter is goedkoper dan PEM-elektrolysers van vergelijkbare grootte (en vergelijkbaar met alkalinesystemen), en verenigt het beste van waterelektrolysetechnologieën. De AEM Multicore staat aan de top van het veld voor een snelle reactie op intermitterende belasting van hernieuwbare energie en produceert in elke context hoogwaardige waterstof met een hoog rendement.

AEM MultiCore
AEM Cluster 60

AEM Cluster 60

De AEM Cluster oplossingen zijn volledig geautomatiseerd en op afstand bedienbaar door middel van het energiebeheersysteem. De 30ft. container heeft alles wat nodig is voor de productie van waterstof reeds geïnstalleerd zodat de container enkel hoeft te worden aangesloten met ontluchting en spoelleidingen, watertoevoer, waterstof afvoerleidingen en een netaansluitingen.

AEM Cluster 60

Hydrogen Cabinet Indoor

Onze hydrogen Cabinet indoor is een waterstof productie unit voor indoor installatie. Volledig modulair op te bouwen waterstof productie systeem met alle toebehoren in een 19″ kast voor indoor plaatsing. Maximaal 5 waterstof generatoren of geïntegreerd met waterstof droger voor een hogere kwaliteit waterstof. schaalbaar naar wens en koppelbaar tot elk beschikbaar vermogen of wenselijke waterstof productie

Hydrogen Indoor Cabinet

Vragen over Waterstof oplossingen?

Ons team staat klaar om al uw vragen te beantwoorden.