Logistiek

Groene waterstof in de logistieke sector

Groene waterstof kan dé gamechanger worden in de logistiek. Deze opkomende technologie biedt een duurzame oplossing voor de uitdagingen binnen de logistieke sector. Zoals de behoefte aan milieuvriendelijke brandstoffen en de noodzaak om de CO2-uitstoot te verminderen. Groene waterstof is de veelbelovende energiebron voor het aandrijven van voertuigen, machines en apparatuur binnen de (interne) logistiek.

Logistiek is een ontzettend breed begrip. Wanneer wij het hierover hebben, dan hebben we het ook daadwerkelijk over logistiek in de breedste zin van het woord.

Voor elke ‘logistieke beweging’ kan er namelijk een oplossing met waterstof worden ontwikkeld. En vervolgens ook worden toegepast.

In de afgelopen jaren heeft Adsensys meerdere studies gedaan en vernieuwende ontwerpen gemaakt, die te maken hebben met deze logistieke bewegingen.

Ontwerp waterstofproductie-installatie en dispenser tot 350 bar

Voor een grote logistieke speler in Nederland hebben we de engineering uitgevoerd voor een gecombineerd waterstofproductie- en dispensersysteem. Dit mobiele, schaalbare waterstofproductie- en tankstation wekt lokaal waterstof op, dat ter plaatse gebruikt kan worden om zwaar materieel zoals een reach stacker van waterstof te voorzien.

Op onderstaande afbeelding zie je een van de eerste 3D- ontwerpen die we hiervoor gemaakt hebben.

Haalbaarheidsstudie Heftruckcentrum

Voor een Heftruckcentrum heeft Adsensys in 2022 een haalbaarheidsstudie uitgevoerd. Benieuwd? Je kunt de studie bekijken via onderstaande link.

Bekijk haalbaarheidsstudie

Meer informatie over waterstof in de logistiek?

Neem gerust contact met ons op!

Groene waterstof toegankelijk maken voor iedereen. Dat is onze missie door klein te beginnen en zo samen een enorme impact te maken en de energietransitie te versnellen. Wij bewijzen dat het kan voor alle branches en sectoren. Samen de wereld een beetje groener maken? Are you ready?

Adsensys

Korhoenweg 19
4791 RM Klundert
Nederland

T: 0168 382700
E: info@adsensys.nl