Gebouwde omgeving

Groene waterstof in de gebouwde omgeving

Het toepassen van groene waterstof in de gebouwde omgeving gaat niet van de ene op de andere dag. Adsensys spant zich actief in voor het onderzoeken van manieren om dit te doen. Onder meer in het Zuid-Hollandse Rozenburg, waar in juni 2019 het eerste waterstofproject voor woningverwarming officieel startte. Lees hieronder meer over dit project.

Verwarmen met waterstof

In Rozenburg wekken we waterstof op, die ter beschikking wordt gesteld aan een nabijgelegen appartementencomplex. Hiermee testen we cv-installaties op 100% waterstof. De geproduceerde warmte wordt toegevoegd aan het warmtenet van het appartementencomplex. Het project is een gezamenlijk initiatief met netbeheerder Stedin, de gemeente Rotterdam en woningcorporatie Ressort Wonen. Stedin en haar partners denken met dit project concreet na over de toekomst: de productie, distributie en conversie van waterstof, met als uiteindelijk doel CO2-vrij comfort.

Modulaire opbouw

Adsensys heeft na de eerste levering van de volledige installatie in 2014 de productiesystemen voor het genereren van waterstof aangepast naar een nieuwe installatie. Deze bestaat uit acht waterstof elektrolysers met een totaal vermogen van 20kW en een dagelijkse productie van 8kg waterstof met een kwaliteit van 99,999% zuiverheid. Het gehele systeem is vanaf afstand te monitoren. Door de modulaire opbouw is het mogelijk de productiecapaciteit van de waterstofgeneratoren eenvoudig uit te breiden, passend bij de behoefte en het energieoverschot van onze klant.

Haalbaarheidsstudie

Voor een vakantiepark in Nederland heeft Adsensys onlangs een haalbaarheidsstudie mogen uitvoeren. Benieuwd naar onze aanpak en de businesscase? Klik dan op de link hieronder!

Bekijk haalbaarheidsstudie (PDF)

Vragen over Waterstof oplossingen?

Ons team staat klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Groene waterstof toegankelijk maken voor iedereen. Dat is onze missie door klein te beginnen en zo samen een enorme impact te maken en de energietransitie te versnellen. Wij bewijzen dat het kan voor alle branches en sectoren. Samen de wereld een beetje groener maken? Are you ready?

Adsensys

Korhoenweg 19
4791 RM Klundert
Nederland

T: 0168 382700
E: info@adsensys.nl