Tuinbouw / akkerbouw

Groene waterstof in de tuinbouw

Agrarische ondernemingen staan op pole position wanneer het gaat om bijdragen aan de energietransitie. Bij het opwekken van groene energie hebben veel agrarische bedrijven een grote voorsprong op andere sectoren in Nederland. Zij hebben vaak grote, ongebruikte oppervlaktes, waar zonnepanelen en windmolens geplaatst kunnen worden.

Maatwerkoplossing

Het produceren en opslaan van groene waterstof voor eigen gebruik is een mooie kans voor de gehele agrarische sector. Maar er bestaat geen standaard oplossing die op elk bedrijf kan worden toegepast. De hoeveelheid geproduceerde energie verschilt per agrarische onderneming, net als de soort bedrijfsvoering. Dit vraagt om een maatwerkoplossing, die aan te passen is naar de wensen en behoeften op het gebied van energieopwekking en -gebruik. Het ene bedrijf zal meer gebruikmaken van groene waterstof om energie te creƫren voor de momenten dat het nodig maar niet voorhanden is. Het andere bedrijf zal het vooral gebruiken als alternatieve brandstof voor machines en tractoren. Alles is mogelijk!

Haalbaarheidsstudie

Vooral in het brandstof gebruik van machines en tractoren zien we kansen en mogelijkheden voor de tuin- en akkerbouw. Onderstaand een link welke je doorstuur naar een studie die we begin 2023 hebben uitgevoerd.

Bekijk haalbaarheidsstudie (PDF)

Meer weten over de mogelijkheden en kansen in de tuin- en akkerbouw?

Ons team staat klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Groene waterstof toegankelijk maken voor iedereen. Dat is onze missie door klein te beginnen en zo samen een enorme impact te maken en de energietransitie te versnellen. Wij bewijzen dat het kan voor alle branches en sectoren. Samen de wereld een beetje groener maken? Are you ready?

Adsensys

Korhoenweg 19
4791 RM Klundert
Nederland

T: 0168 382700
E: info@adsensys.nl