Roto-Art is een producent van klant specifieke kunststof producten welke worden gemaakt door middel van Rotatie gieten. Bij Roto-Art staan alle seinen op groen. Dit betekent in dit geval dat Roto-Art er alles aan doet om te verduurzamen. De ambitie  is, om zo snel mogelijk en ver vóór 2050, zoals ze zelf zeggen: Paris Proof te zijn.

Roto-Art heeft daarom medio 2022 de beslissing genomen om door middel van een pilot, onderzoek te doen naar de mogelijkheden om te ver-groenen met behulp van waterstof. Deze pilot betreft het bijmengen van waterstof in aardgas wat wordt gebruikt in hun rotatiegiet machines. Het uiteindelijke doel van Roto-Art is om door middel van deze weg het gebruik van aardgas én de CO2 uitstoot van de productie significant te verlagen.  Op deze manier worden de geproduceerde producten nóg duurzamer.

De door Adsensys aangeboden waterstof installatie is gemaakt om één enkele rotatiegiet machine te kunnen voorzien van verschillende hoeveelheden waterstof.

Op deze manier kan worden onderzocht hoe de brander in de oven reageert op de verschillende percentages waterstof in het aardgas. Natuurlijk wordt er ook gekeken naar de proces eigenschappen zodat de hoge kwaliteit van de eindproducten gewaarborgd blijft.

De energie die nodig is om de nodige waterstof te produceren wordt gehaald uit de eigen zonnepanelen van Roto-Art. De eerste berekeningen laten zien dat de aanwezige groene stroom zelfs voldoende is om na een geslaagde test álle machines uit te rusten met de gekoppelde waterstofinstallatie.

De onwijs sterke drive van Roto-Art om te vergoenen in combinatie met de expertise van Adsensys zorgt er voor dat Roto-Art straks de eerste binnen deze industrie is die gebruik maakt van groene waterstof om hun duurzame productie doelen te bereiken.

Gerelateerde berichten

Groene waterstof toegankelijk maken voor iedereen. Dat is onze missie door klein te beginnen en zo samen een enorme impact te maken en de energietransitie te versnellen. Wij bewijzen dat het kan voor alle branches en sectoren. Samen de wereld een beetje groener maken? Are you ready?

Adsensys

Korhoenweg 19
4791 RM Klundert
Nederland

T: 0168 382700
E: info@adsensys.nl