Waterstof wordt gezien als een belangrijk onderdeel van de energietransitie. Groene waterstof – waterstof die geproduceerd wordt met groene stroom – is een goed alternatief voor fossiele brandstoffen. Steeds meer bedrijven en organisaties houden zich met deze nieuwe ontwikkelingen bezig. Waterstof genereren gebeurt op steeds meer plekken en de brandstof kan daardoor voor steeds meer toepassingen worden gebruikt. Ook de verdere ontwikkelingen rondom het gebruik van waterstof staan niet stil. Gelooft u ook in de toekomst van waterstof en wilt u daarom in waterstof investeren? We vertellen u er graag meer over.

Hoe kunt u investeren in waterstof?

Als u zich graag bezig wilt houden met waterstof, zijn er verschillende mogelijkheden. U kunt investeren in producten waarmee uw bedrijf zelf waterstof kan genereren of u kunt aandelen kopen in bedrijven die waterstof produceren.

Investeren in zelf waterstof opwekken

Als u zelf aan de slag wilt met waterstof produceren, helpen we u bij Adsensys graag met het ontwerpen en opzetten van een passend systeem. Zowel voor de productie, opslag als teruglevering van de groene waterstof bieden wij diverse producten in het assortiment ( verschillende duurzame oplossingen aan). Bovendien begeleiden we u van begin tot eind, zodat u zeker weet dat u een degelijk systeem heeft staan, waar u jaren mee vooruit kunt. Zo draagt u zelf uw steentje bij aan de energietransitie. Omdat wij graag zoveel mogelijk bedrijven willen helpen met het opwekken van waterstof, bieden wij zowel losse componenten als complete waterstof systemen aan. Het is maar net wat het best bij uw situatie past. Door onze schaalbare manier van bouwen is (bijna ) alles mogelijk. Heeft u hier vragen over? Neem dan gerust contact met ons op en onze experts leggen het u stap voor stap uit.

Investeren in andere bedrijven

Wilt u liever niet zelf aan de slag met de productie van waterstof, maar wilt u wel graag investeren in bedrijven die hier wel mee bezig zijn? Ook dat is uiteraard mogelijk. Hierbij is het wel goed om te weten dat lang niet alle bedrijven die waterstof produceren, ook daardwerklijk groene waterstof produceren. Bij de productie van groene waterstof wordt er geen CO2 uitgestoten, terwijl dit bij de productie van grijze en blauwe waterstof wel het geval is. Als u wilt investeren in een duurzame toekomst, is het daarom verstandig om enkel te investeren in bedrijven die zich bezighouden met de productie van groene waterstof. Daarnaast is het ook mogelijk om te investeren in waterstof ETF’s. In zo’n ETF zitten verschillende bedrijven die zich bezighouden met de ontwikkeling en toepassing van waterstof. Een goede waterstof ETF is L&G Hydrogen Economy ETF. In deze ETF zitten verschillende bedrijven uit diverse landen en sectoren die zich allemaal op hun eigen manier bezighouden met waterstof.

Investeren in waterstof is investeren in de toekomst

Waterstof speelt een belangrijke rol in de energietransitie en deze rol zal de komende jaren alleen nog maar belangrijker worden. Investeren in waterstof is daarom een goed idee. Of u nu zelf aan de slag wilt met de productie van groene waterstof of dat u liever een belang neemt in een bedrijf gespecialiseerd in waterstof is natuurlijk aan u.

Wilt u graag aan de slag met de productie van waterstof, maar heeft u hier nog vragen over? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord en leggen u alles uit over de productie en opslag van waterstof. Zo weet u precies hoe u kunt investeren in een schonere toekomst.

Gerelateerde berichten

Groene waterstof toegankelijk maken voor iedereen. Dat is onze missie door klein te beginnen en zo samen een enorme impact te maken en de energietransitie te versnellen. Wij bewijzen dat het kan voor alle branches en sectoren. Samen de wereld een beetje groener maken? Are you ready?

Adsensys

Korhoenweg 19
4791 RM Klundert
Nederland

T: 0168 382700
E: info@adsensys.nl