In juni 2019 is in Rozenburg, Nederland, het eerste waterstofproject voor woningverwarming officieel gestart.

Adsensys heeft na de eerste levering van de volledige installatie in 2014 de productiesystemen voor het genereren van de waterstof aangepast naar een nieuwe installatie bestaande uit een achttal waterstof elektrolysers met een totaal vermogen van 20kW en een dagelijkse productie van 8kg waterstof met een kwaliteit van 99,999% zuiverheid. Het gehele systeem is vanaf afstand te monitoren en kan indien gewenst in de toekomst verder worden uitgebreid.

De opgewekte waterstof wordt ter beschikking gesteld aan een nabijgelegen appartementencomplex voor het testen van cv-installaties op 100% waterstof waarbij de geproduceerde warmte wordt toegevoegd aan het warmte net van het appartementen complex. Het project is een gezamenlijk initiatief met netbeheerder Stedin, de gemeente Rotterdam en woningcorporatie Ressort Wonen. Stedin en haar partners denken met dit project concreet na over de toekomst: de productie, distributie en conversie van waterstof, met als uiteindelijk doel CO2-vrij comfort.

Door de modulaire opbouw van het systeem is het mogelijk de productiecapaciteit van de AEM waterstof generatoren eenvoudig uit te breiden naar de behoefte of energie overschot van onze klant.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem eens contact op met ons team aan specialisten, wij brengen graag in beeld wat voor u de mogelijkheden zijn.

Gerelateerde berichten

Groene waterstof toegankelijk maken voor iedereen. Dat is onze missie door klein te beginnen en zo samen een enorme impact te maken en de energietransitie te versnellen. Wij bewijzen dat het kan voor alle branches en sectoren. Samen de wereld een beetje groener maken? Are you ready?

Adsensys

Korhoenweg 19
4791 RM Klundert
Nederland

T: 0168 382700
E: info@adsensys.nl